Termeni și condiții de utilizare

Cum cumpăr

Pentru a cumpăra produse de pe site-ul nostru trebuie să vă înregistrați un cont de utilizator sau să va logați în cel deja existent. Alegeți produsul sau produsele preferate navigând prin categoriile de produse. Odată găsit produsul dorit, selectați cantitatea dorită și apasați butonul Cumpără. La prețurile afișate se adaugă taxele de transport. Nu există comandă minimă impusă. După ce finalizați comanda, va fi încărcat automat un rezumat al comenzii dumneavoastră. Acest rezumat va fi trimis automat și pe adresa de e-mail pe care ați lăsat-o la înregistrare. Dacă vă schimbați adresa de e-mail, este foarte important să o actualizați și în detaliile contului pentru a putea primi detaliile comenzilor. În momentul în care produsul este expediat veți primi un email nou, cu statusul comenzii.

Cum plătesc

Prin ramburs la primirea coletului de la Curier .Livrarea produselor se va face după confirmarea plății.

Transport și Livrare

Livrarea se face prin curier rapid. Coletul ajunge direct la adresa dumneavoastră în 2 - 10 zile lucrătoare. Livrarea internationala (Europa, America de Nord și Sud, Australia, Asia, Africa) se face prin Posta Română (5 - 20 zile) sau DHL (2 - 10 zile). Costul transportului international diferă în funcție de curierul ales. Dacă pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu răspunde, adresa specificată de dumneavoastră este greșită etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Dacă nu se poate lua legătura cu destinatarul, coletele rămân la curierul zonal 3 zile, după care revin la Expeditor. Nu suntem raspunzători pentru expedieri întârziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea greșită a unei expedieri sau a unei părți din aceasta în cazul în care sunt generate de urmatoarele situații / circumstanțe independente de voința noastră, dar nelimitându-se la acestea: blocaje rutiere (căderi de copaci, stânci, coliziuni în lanț), surpări de teren în apropierea șoselei, căderi de poduri, astupări de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea șoselei, blocări naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile, cauze naturale precum seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversări de fluvii, părăsiri de albii etc., cauze umane: stare de război, stare de asediu, etatizare forțată, revoluții, revolte populare etc., nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți. Pentru mai multe informații, nu ezitati să ne contactati la adresa de email contact@monesse.com.

Termeni și condiții

1. Definiții

Termenii și condițiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de către SC PROFI CORP SRL  și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual www.monesse.com către Cumpărător și pot fi modificate oricand de către SC PROFI CORP SRL fără notificare prealabilă.

Astfel, urmatorii termeni vor însemna:

Cumpărător - persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător - societatea comercială SC PROFI CORP SRL. cu sediul social în CâmpiaTurzii, strada 1 Decembrie 1918, nr. 65, județul Cluj, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J12/4330/2008, cod fiscal RO24674077.

Bunuri - orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumparatorului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vanzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plată acestora.

Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător.

Drepturi de Proprietate Intelectuală - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Site - domeniul www.monesse.com și subdomeniile acestuia.

Specificații - toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în Comandă.

2. Documente contractuale

SC PROFI CORP SRLîși rezervă dreptul de a selecta clientela.

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzatorul își derulează operațiunile.

 

Comanda va fi compusă din următoarele documente:

 

a. Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice.

b. Termeni și condiții

 

Daca Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru implică o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail).

Prețurile produselor din comandă sunt valabile 3 zile lucrătoare de la data înregistrării comenzii.

Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat.

 

3. Obligațiile vânzătorului

a. Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care îndeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului exprimate în Comandă;

b. Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor față de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificari pentru aceasta.

4. Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

Utilizatorul/Cumpărătorul intelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvalui unei terțe parți sau va face publice, nici una dintre informarile primite de la Vânzător.

Toate desenele, elementele de grafica și design care apar pe site, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea SC PROFI CORP SRL și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

Toate elementele de conținut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, incluzand dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a SC PROFI CORP SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute în acest sens în mod direct sau indirect prin licențe de utilizare și/sau publicare.

Utilizatorului/Cumpărătorului nu ii este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părti, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui element conținut de mai sus în orice alt context decat cel original intenționat de SC PROFI CORP SRL, includerea oricarui element de conținut în afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al SC PROFI CORP SRL asupra elementelor de conținut precum și participarea la transferul, vanzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea elementelor de conținut, decat cu acordul scris expres al SC PROFI CORP SRL. 

5. Confidențialitatea informațiilor

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor ramane în proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / Comenzii și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțămantul scris al Cumpărătorului.

Nici un mod de dezvaluire către terte părți nu va fi facută de Cumpărător cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

Mesajele SC PROFI CORP SRL sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de SC PROFI CORP SRL. Astfel sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți de asemenea de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul site-ului www.monesse.com.

Prin înscrierea în baza de date SC PROFI CORP SRL, cumpărătorul își ofera consimțământul expres, în limitele legislației în vigoare, de a fi contactat de către terți, parteneri ai SC PROFI CORP SRL: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii; agenții de stat sau guvernamentale, atunci când legislația specifică prevede acest lucru; alte companii cu care SC PROFI CORP SRL poate dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor noastre, etc.

6. Facturare și plăți

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o facturăpentru persoanele juridice și bon fiscal pentru persoanele fizice pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul său și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul își exprimă acordul sa primească facturile în format electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționată în Contul său.

 

7. Responsabilități

Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător.

Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.

Vânzătorul va fi răspunzator în cazul în care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Vânzătorul nu își asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile și descrierile expuse pe site în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabilăde catre producatori. Vânzătorul își rezervă dreptul sa completeze și sa modifice orice informatie de pe site fără notificare prealabila.

Vânzătorul nu garanteaza disponibilitatea în stoc a produselor afișate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă sau nu sunt disponibile.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit în baza de date, Vânzătorul își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea aparută, daca livrarea nu s-a efectuat incă.

Vânzătorul nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionării site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe site.

Valoarea maximă a obligațiilor Vânzătorului față de orice client în cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Vânzător de la clientul respectiv.

Produsele comercializate pe site sunt destinate utilizării personale, iar revânzarea acestora este strict interzisa, conform Codului Fiscal.

8. Livrarea produselor

Livrarea se face prin curier rapid. Coletul ajunge direct la adresa dumneavoastră în 2 - 10 zile, în zilele lucrătoare.

Livrarea internațională (Europa, America de Nord și Sud, Australia, Asia, Africa) se face prin Posta Română (5 - 20 zile) sau DHL (2 - 10 zile). Costul transportului internațional diferă în funcție de curierul ales.

Dacă pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu raspunde, adresa specificată de dumneavoastră este greșită etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Daca nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele raman la curierul zonal 3 zile, după care revin la Expeditor.

Nu suntem raspunzători pentru expedieri întârziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea greșită a unei expedieri sau a unei părți din aceasta în cazul în care sunt generate de urmatoarele situații / circumstanțe independente de voința noastră, dar nelimitându-se la acestea:

blocaje rutiere (căderi de copaci, stânci, coliziuni în lanț), surpări de teren în apropierea șoselei, căderi de poduri, astupări de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea șoselei, blocări naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile, cauze naturale precum seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversări de fluvii, părăsiri de albii etc., cauze umane: stare de război, stare de asediu, etatizare forțată, revoluții, revolte populare etc., nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți.

Pentru mai multe informații, nu ezitati să ne contactati la adresa de email contact@monesse.com.

 

9. Acceptarea

Acceptarea va fi facută atunci când Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele. De asemenea, pentru produsele vândute și livrate de SC PROFI CORP SRL, Cumpărătorul beneficiaza de returul produselor în 10 zile.

 

10. Transferul proprietății

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumparatorului în locația indicată în comandă (întelegând prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumparatorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

 

11. Returnarea produselor

Cumpărătorul poate solicita returnarea produselor în urmatoarele situații:

  •       Coletele prezintă deteriorari severe;
  •       Produsele au fost livrate / facturate greșit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată imediat. Cumpărătorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Daca se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de client.
  •       Produsele prezintă defecte de fabricație;
  •       Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris Vânzătorului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului. De asemenea, în conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Cumpărătorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în scris, în termen de 10 zile lucrătoare de la data primirii produsului/produselor, fără penalitati și fără invocarea vreunui motiv. În acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cădea, conform legii, în sarcina Cumpărătorului.
  •       Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumpărătorul va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare partială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul inlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de Cumpărător. În cazul în care produsele a căror returnare se solicită prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă, suma ce va fi comunicata după evaluarea prejudiciilor aduse.

În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face prin virament bancar în contul indicat de Cumpărător în 30 de zile de la retur.

 

12. Prelucrarea datelor cu cararacter personal

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, SC PROFI CORP SRLare obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / Cumparatorilor privind situația contului lor de pe www.monesse.com, informarea utilizatorilor/clienților privind evoluția și starea comenzilor, evaluarea produselor și serviciilor oferite, activitați comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire și monitorizare a vanzarilor și comportamentul consumatorului.

Prin completarea datelor dumneavoastră în formularul de creare de cont și/sau de Comandă declarați că acceptați neconditionat ca datele dumneavoastră. personale să fie incluse în baza de date a SC PROFI CORP SRL și vă dați acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către SC PROFI CORP SRL, afiliatii și colaboratorii acestora pentru desfasurarea și/sau derularea de către SC PROFI CORP SRL, afiliații și colaboratorii acestora de activități cum ar fi, dar fără a se limita la, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire și monitorizare a vanzarilor și comportamentul consumatorului. De asemenea, vă dați acordul expres și neechivoc ca aceste date personale să poate fi transferate (cedate) de către SC PROFI CORP SRL atat afiliaților săi precum și altei/altor entități din țară sau străinătate.

Prin citirea prezentelor Termeni și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră personale și de a solicita ștergerea totală sau partială a acestora.

 Pe baza unei cereri scrise, datate și semnate, expediate pe adresa SC PROFI CORP SRL, Câmpia Turzii, strada 1 Decembrie 1918, nr. 65, județul Cluj, vă puteți exercita, în mod gratuit, urmatoarele drepturi:

- o dată pe an, să vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

- să interveniți asupra datelor transmise;

- să vă opuneți prelucrarii datelor pentru motive întemeiate și legitime legate de situația lor particulară;

- să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevazute de lege.

Astfel, www.monesse.com poate notifica utilizatorii/clienții privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, și poate trimite felicitari sau alte mesaje speciale.

www.monesse.com nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa să de email pe site-ul www.monesse.com poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

Informațiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate în scopul pentru care le-ați furnizat, pentru a administra, a sprijini și a evalua serviciile noastre și a preintampina incalcarea securitatii, a legii și a termenilor nostri contractuali.

De asemenea, SC PROFI CORP SRL poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii cu care se afla în relatii de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate în siguranta și ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislatiei în vigoare, după cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plată / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor și serviciilor noastre, asigurători.

Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchet, Politie, Instantele judecâtoresti și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

 

13. Forță majoră

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

 

14. Legea aplicabilă

Prezentul contract este supus legii Române. Eventualele litigii apărute între SC PROFI CORP SRL și utilizatori / clienți / cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătoresti Române competente.

CONTACT ANPC